Ontdek de wereld, stap erin.

De sfeer op onze school is warm, huiselijk. Onze leerkrachten zijn oprecht geïnteresseerd in hoe je kind zich voelt. In die omgeving voelen kinderen zich veilig en durven ze praten als ze met iets zitten.   

Respect  

We verschillen allemaal van elkaar. Dat is prima en leerrijk. We leren die verschillen te respecteren en te bewonderen. In de samenstelling van de klassen zorgen we voor een diverse mix. Zo worden kinderen ‘werelds’. We leren hen veilig omgaan met sociale media.  

Loopt er eens iets fout tussen kinderen? Dat hoort erbij, maar hoe we ermee omgaan is belangrijk. We luisteren naar elkaar: wat ging er mis? We kijken hoe we het een volgende keer anders kunnen aanpakken. Zo worden kinderen weerbaar op een respectvolle manier.  

Kinderen in kring met wereldbol in het midden.

Sterktes en samen  

Ons team leert je kind alles om voort te kunnen op school en in de wereld. We dragen zorg voor elk kind: ben je wat sneller, dan krijg je extra uitdaging. Heb je wat meer tijd nodig: ga je gang. Onze leerlingen ondersteunen elkaar met leren, lezen en motorische vaardigheden. Ook over de klassen en jaren heen.  

We focussen ons op de sterktes van kinderen. In een les laten we zoveel mogelijk talenten aan bod komen. Zo kunnen wiskundige, talige én creatieve geesten zich uitleven en elkaar helpen. En leerlingen mogen fouten maken! Daar reflecteren ze over en leren ze uit. We moedigen aan om vragen te stellen en dingen op te zoeken. Het doel: zoveel mogelijk strategieën ontwikkelen om later vlot te leren.   

Bewegen …  

Je goed voelen? Daar hoort beweging bij. Onze speelplaats nodigt uit om te spelen en te sporten. Je kan klauteren, klimmen, voetballen, basketten en pingpongen. De kleuters hebben speeltuigen en loopfietsjes. We sporten in een grote turnzaal. Dankzij een extra uur sport vanaf de derde graad, kunnen we een hele namiddag naar sportcentrum het Rooi. Ook leren zwemmen krijgt veel aandacht. Als ouder of buur geniet je mee van onze infrastructuur. Na de uren bieden onze externe partners turnen aan, rope skipping, yoga en nog veel meer.   

Kinderen op een rij op de bank op de speelplaats van Fruithof.

… en in beweging zetten  

Onze leerlingen zetten zelf dingen in gang. Hoe? Door te doen. Denk aan: klussen bij de buren, spelletjes spelen in het woonzorgcentrum, wafels bakken voor een goed doel. Ook inzet en respect voor de omgeving, de natuur en het klimaat stimuleren we. Om de beurt ruimt een andere klas afval op. Het resultaat? Een propere school, elke dag. De leerlingen hebben een groenteam dat de moestuin onderhoudt. Elk stuk beton dat we niet gebruiken, toveren ze om in een stuk groen. Meer natuur ontdekken we in de parken en natuurzones in de buurt. En kinderen kunnen nog meer hun stem laten horen. Elke klas is vertegenwoordigd in ons leerlingenparlement. Dat brengt onderwerpen als duurzaamheid en zorg voor mekaar onder de aandacht.   

Ouder, spring mee op de kar  

Met jou hebben we zoveel mogelijk persoonlijk contact. De leerkrachten spreek je makkelijk aan. Kom zeker ook eens een praatje doen tijdens onze ‘Fruitige babbel’! Heeft je kind het moeilijk? Dan plannen we zo snel mogelijk een gesprek en praten er open en constructief over met je. We schakelen ook graag jouw talenten in. Ben je een klusser? Kom meehelpen op onze halfjaarlijkse klusdag. Lees je graag voor? Welkom als leesouder! Of ga mee op uitstap, bak iets voor de schoolpicknick, help tijdens het schoolfeest. Samen maken we de schooltijd nog prettiger voor je kind.   

Twee kinderen in de tuin van Fruithof.